O friteuza Air Fryer functioneaza prin incalzirea rapida a aerului si circularea acestuia prin jurul alimentelor, ceea ce le face sa devina crocante. Acest proces se realizeaza prin intermediul unui ventilator si a unui element de incalzire, care genereaza aer cald. Alimentele sunt plasate in tava si sunt expuse curentilor de aer cald, care coacesc alimentele prin incalzirea rapida a exteriorului acestora.

Procesul de gatire in friteuzele cu aer cald este similar cu procesul de gatire prin prajire in ulei, cu deosebirea ca aerul cald este folosit in loc de ulei pentru a praji alimentele. Friteuzele cu aer cald sunt considerate mai sanatoase deoarece nu necesita utilizarea de ulei pentru prajire.

In plus, friteuzele cu aer cald au controlul temperaturii si al timpului de gatire, precum si functii de siguranta, cum ar fi oprirea automata a curentului in caz de supraincalzire. Acestea permit utilizatorilor sa aleaga setarile potrivite pentru diferite tipuri de alimente si sa obtina rezultate de gatire consistente.

In concluzie, friteuza cu aer cald functioneaza prin incalzirea rapida a aerului si circularea acestuia prin jurul alimentelor, ceea ce le face sa devina crocante. Acest proces se realizeaza prin intermediul unui ventilator si a unui element de incalzire, si permite utilizatorilor sa prajeasca alimente fara utilizarea de ulei.